Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Een plantenwand binnen creëren? Belangrijke voordelen en nuttige tips!

Ze duiken steeds vaker op in Nederlandse woningen: het fenomeen plantenwanden. Dit zijn wanden in woningen, kantoorruimtes en/of winkels die versierd zijn met planten. Een plantenwand voor binnen heeft veel voordelen te bieden. Wat zijn precies de pluspunten van een plantenwand binnen en hoe kun je op een mooie manier je eigen plantenwand creëren? Hieronder vind je een overzicht van wat plantenwanden zo uniek maakt: de pluspunten & hoe je zelf een fraaie plantenwand kunt maken. Doe er je voordeel mee!

 

Een gezonder binnenklimaat scheppen

Het grootste pluspunt van een plantenwand binnen is de gezondere atmosfeer die je hiermee in huis of in je kantoor haalt. Planten zorgen ervoor dat de lucht in een ruimte gezuiverd wordt en extra bevochtigd wordt. Vuil en CO2 worden uit de lucht gezuiverd, wat zorgt voor een aangenamer binnenklimaat in je huis of op kantoor. En daar is iedereen blij mee.

 

Minder geluidsoverlast en minder stress

Veel mensen weten het niet, wat al aangeeft dat het best verrassend is: planten in je woonkamer, bedrijf of kantoorpand zorgen voor minder geluidsoverlast. Planten absorberen namelijk omgevingsgeluiden. Dus heb je last van rumoerige ruimtes, dan hebben planten in dit opzicht altijd een positief effect. De groen uitstraling van planten en het feit dat ze de omgevingslucht zuiveren, hebben nog een extra rustgevend effect. Uit praktijkonderzoeken is de conclusie getrokken dat planten een aantoonbaar effect hebben bij het reduceren van stressgevoelens. Als mens wordt je aantoonbaar creatiever als er planten in de omgeving zijn. En je raakt snel in een beter humeur.

 

Benader een expert voor een ontwerp op maat

Een plantenwand in huis kun je zelf ontwerpen en inrichten. Maar als je hier geen ervaring mee hebt, kan dat best lastig zijn en is het samenstellen van de juiste planten een behoorlijke uitdaging. Om die reden is het aan te raden om een expert in te schakelen, die precies weet hoe een fraaie en rustgevende plantenwand het beste vormgegeven kan worden.