Adfunding
Image default
Financieel

Vandaag nog handelen in CFD’s?

Een andere benaming voor een Contract For Difference is een CFD. Een CFD is een verhandelbaar effect waarmee je van koersstijgingen en/of -dalingen kunt profiteren van een onderliggende effect. In feite is een CFD een contract dat wordt vastgelegd tussen de kopende- en verkopende partij waar regels aan zijn verbonden. Bij het bezitten van zo’n soort contract, betekent het dat je houder bent en bezitter van het contract, aan de andere kant betekent dit dat je niet het onderliggende effect bezit waar het contract over gaat. Bij het verhandelen in CFD’s ben je dus verbonden aan regels die zijn opgelegd vanaf de contractschrijver. Hierdoor is een CFD meestal te kennisintensief voor beginnende beleggers, omdat er veel regeltjes zijn waar aan moet worden gehouden. Ben je benieuwd of het handelen in CFD’s iets is voor jou is? Lees dan eerst meer over de CFD betekenis.

Waar kun je handelen in CFD’s?

Veel brokers bieden CFD’s aan om te verhandelen. De bekendste CFD broker is eToro. eToro wordt in Nederland het meest gebruikt. Bij eToro heb je als daytrader een enorm voordeel, namelijk dat je geen commissie hoeft te betalen, waardoor je oneindig kunt handelen zonder dat je rekening hoeft te houden met extra kosten voor het traden. Traden is alleen niet geheel kosten-vrij. Ondanks dat je niet hoeft te betalen voor de transactie, betaal je wel altijd een waardeverschil tussen de aan- en verkoopprijs. Dit verschil wordt ook wel de spread genoemd en is één van de verborgen kosten die onvermijdelijk zijn.

Wil je handelen in CFD’s? Lees dan eens ons uitgebreide artikel over dit onderwerp; eToro review.

eToro als vaste broker

eToro is een broker waar je enkel en alleen CFD’s op kunt verhandelen. Vaak is dit meer geschikt voor de daytraders en/of ervaren beleggers. Ben je dit niet? Dan is het misschien interessanter om op een beginners-vriendelijke broker te beginnen, zoals DEGIRO. DEGIRO is meer geschikt voor beginnende beleggers, omdat het betere tarieven hanteert voor beginnende beleggers die een langere horizon hebben om hun geld vast te zetten. Weet je nog niet helemaal welke broker beter bij je past? Lees dan eens het artikel DEGIRO vs eToro. Kom er direct achter welke broker beter bij je past door de volgende 5 punten te vergelijken:

  • Welke broker heeft de laagste kosten? Er wordt gekeken naar transactie-, valuta en stortingskosten
  • Welke broker is het meest betrouwbaar? Er wordt gekeken naar aantal members, ervaringen en certificatie
  • Welke broker geeft veel zekerheid? Hierbij wordt er gekeken naar garanties bij faillissement
  • Welke broker heeft het grootste aanbod in effecten?
  • Welke broker heeft de meest overzichtelijke lay-out om voortgang in te bewaken?

Meer weten over beleggen? De auteurs van Beter beleggen hebben jarenlang ervaring en staan voor jou klaar om je te helpen naar een beter rendement!

http://beter-beleggen.nl/