Adfunding
Image default
Dienstverlening

Tens is een uitstekende niet medicamenteuze pijntherapie

Kampt u regelmatig met pijn? Rugpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, littekenpijn, zowel chronisch als acuut is het hebben van pijn gewoon heel vervelend. Het kan uw hele dag bepalen en opslokken. Het kan uw mobiliteit verminderen en ervoor zorgen dat u de deur niet meer uitgaat. Pijnstillende tabletten werken vaak niet meer (voldoende) of wilt u gewoon wellicht liever niet teveel slikken. Wij hebben bij Tens.nl een geweldige oplossing tegen de pijn: het tens apparaat.

Tijdens een behandeling met tens worden lichte, zwakke elektrische stroomsignalen aan de zenuwen gegeven. Dit gebeurt door de huid heen. Een behandeling met tens wordt ook wel zenuwstimulatie genoemd. De pijnzenuwen verliezen een deel van hun werking door de elektrische stroomsignalen. Dit geeft als resultaat dat u minder pijn zult voelen en ervaren.

Niet alleen verliezen de pijnzenuwen hun werking door het gebruik van tens. Door de elektrische stroomsignalen wordt het lichaam gestimuleerd tot de afgifte van lichaamseigen pijnstillende stoffen, waaronder endorfine. Als laatste heeft tens ook nog een spierontspannende werking. Ontspannen spieren doen minder tot geen pijn in tegenstelling tot spieren die hoog in hun spanning staan. Je voelt je algeheel stukken beter.

Belangrijk om te vermelden is dat de oorzaak van de pijn niet weggenomen kan worden door tens. Tens kan wel de pijn verminderen. Daarom is de tens behandeling uitermate geschikt voor mensen met chronische klachten. Tens is te combineren met tabletten tegen de pijn maar kan ook als niet medicamenteuze pijnbestrijding ingezet worden.

Voorbereiding voor een tens behandeling

Voordat u de tens behandeling kunt starten moet u een paar kleine voorbereidingen doen. Van te voren moeten er pleisters op uw huid geplakt worden, de elektrodepleisters. Meestal is de locatie van de pleisters ook de locatie van uw pijn, in sommige gevallen dient de pleister op een andere plek geplakt te worden. Natuurlijk kunt u dit allemaal zien in de duidelijke handleiding die bij het tens apparaat is bijgevoegd. Het is belangrijk dat de pleisters op een droge huid geplakt worden. De huid mag niet vettig zijn en geen pukkeltjes, eczeem of wondjes bevatten. Wanneer de pleisters geplakt zijn kunt u de behandeling starten. U kunt zelf bepalen welke sterkte u prettig vindt aanvoelen.

https://tens.nl/