Adfunding
Image default
Auto's en Motoren

Alles over chiptuning

Engine Chip tuning is in feite een procedure waarbij het computerbesturingssysteem opnieuw wordt geprogrammeerd, zodat het voertuig rijdt volgens een andere set vooraf ingestelde parameters. De prijs van het hele proces kan variëren, afhankelijk van hoe u het voor elkaar krijgt. In feite is een motorafstemmingschip een integraal onderdeel van de computer- en elektrische systemen van uw voertuig. Dit wordt om verschillende redenen gebruikt om de prestaties van de auto te verbeteren. Het is in feite een printplaat of een klein apparaat dat is gemaakt van een soort plastic, metaal of elektronisch element. Er zijn verschillende fabrikanten die deze chips maken en ze onder verschillende merknamen verkopen.

 

Het belangrijkste gebruik van een elektronische motorafstemmingschip is om zijn functies te upgraden. De functie van een chip verschilt per fabrikant. Sommige fabrikanten gebruiken hun chips voor elektronische brandstofinjectie, andere gebruiken deze voor elektronische ontsteking. De meeste mensen gebruiken de chip voor elektronische motortuning, elektronische brandstofinjectie en ontsteking. Maar als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van de versnipperklus aan uw auto, moet u de klus onder leiding van een deskundige uitvoeren.

 

Op het gebied van chiptuning van motoren gebruiken de meeste mensen twee methoden om het werk uit te voeren. De ene is door de oliedruk te veranderen en de andere door de compressie te veranderen. Maar deze taken vereisen vakkennis en veel ervaring. Als u de klus zelf wilt uitvoeren, is het beter om de chip van een gerenommeerde fabrikant te halen. Een gerenommeerde fabrikant kan u precies de chip leveren die u nodig heeft en zal u hiervoor minder kosten in rekening brengen. 

Turbochargers worden ook gebruikt op het gebied van chiptuning.

Deze turbochargers worden ook wel superchargers genoemd en worden gebruikt om het vermogen van een turbomotor te vergroten. Turbochargers produceren hoge druk door lucht samen te persen en deze in de turbolader te injecteren. De druk in de lucht wordt verhoogd door de turbolader; hierdoor ontwikkelen de motoren zeer snel pk’s. Turbochargers helpen ook bij het verhogen van de luchtstroom naar de motor, wat de koeling en prestatiechips verbetert.

 

Het andere mechanische onderdeel dat veel wordt gebruikt op het gebied van motorafstelling is de distributieriem. Deze distributieriem is ook bekend als de TCC of het timingcontroleapparaat. Het doel van de TCC is om de timing van de brandstofpomp te regelen, zodat deze de prestaties van de motor niet verstoort. TCC’s zijn erg goedkoop en betaalbaar in vergelijking met andere tuning-apparaten.

 

Chiptuning is een van de beste manieren om de motoren af te stemmen. Het is de goedkoopste methode, maar toch kun je de motor van de hoogste kwaliteit afstemmen als je de expertise en kennis hebt om de taak uit te voeren. Er zijn verschillende websites met gedetailleerde informatie over mechanische afstemmingsapparaten en hun respectievelijke voordelen. Als u wat geld wilt besparen tijdens het afstemmen, kunt u op internet zoeken naar bedrijven die vooraf afgestelde chips verkopen onder de naam OEM. Deze bedrijven produceren op maat gemaakte chip voor iedereen die deze nodig heeft.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance