Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Mercedes story

Mercedes-Benz kan gezien worden als de uitvinder van de eerste auto. In 1886 bouwde Carl Benz de allereerste personenauto. Bijna gelijktijdig werkte Gottlieb Daimler aan hetzelfde idee. Dit leidde tot twee autofabrikanten die in 1926 fuseerden tot Mercedes-Benz.

Het was een van de twee grondleggers van Mercedes-Benz die in 1885 de eerste auto bouwde. Een jaar daarop vroeg Carl Benz patent aan.

De andere grondlegger Gottlieb Daimler bouwde in 1886 een koets om door er een benzinemotor in te hangen. Het bedrijf van Daimler maakte de eerste Mercedes in 1901. De merknaam Mercedes-Benz werd voor het eerst gebruikt vanaf 1926. In dat jaar fuseerden Daimler en Benz tot Daimler-Benz AG.

Populaire modellen van Nu

De modellen van Mercedes Benz zijn ieder in een Mercedes-Benz klasse ingedeeld. Beginnende bij de A-klasse wat de kleinste varianten zijn loopt de modellenlijn op tot de meest luxe klasses. Mercedes Benz doet het goed in veel klassen maar zeker de A-klasse en CLA springen er qua aantallen uit bij Mercedes Private Lease.

A-Klasse

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De A klasse is een compacte gezinsauto die concurreert met de vergelijkbare BMW 1 Series en Audi A3. Door een geslaagde restyling spreekt Mercedes Benz met de A Klasse een jongere doelgroep aan.

Mercedes A Klasse Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Mercedes te rijden.

CLA

De keuze van Mercedes-Benz om een 4-deurs coupé te produceren op basis van de A-klasse lag niet voor de hand. De in 2019 geïntroduceerde CLA wordt verkocht als CLA Coupé en CLA Shooting Break. De CLA zit vol met innovatieve technologie.

De CLA rijdt heerlijk en comfortabel en stuurt fijn. De auto is bovendien erg stil. Omdat de auto op de A-klasse is gebaseerd, is hij uitgerust met voorwielaandrijving. 

Met Mercedes CLA Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

B-Klasse

De Mercedes B Klasse (voluit Mercedes-Benz B Klasse genaamd en gestileerd als Mercedes-Benz B-Klasse) is een mini luxevoertuig. De auto wordt gebouwd sinds 2005.

De auto wordt aangedreven door de voorwielen, heeft een zogenaamde sandwichvloer en een parabolische achterophanging. De relatief grote zitruimte is voornamelijk te danken aan de autohoogte. Mercedes B-Klasse Private Lease is interessant voor gezinnen.

Imago Mercedes-Benz

Mercedes heeft een ijzersterk imago opgebouwd als maker van technisch vooruitstrevende, luxe en betrouwbare auto’s. Ook staat Mercedes bekend als pionier op het gebied van veiligheidstechnologie.

Sinds 1909 voert Mercedes-Benz hetzelfde logo. De ster met drie punten zouden verwijzen naar land, zee en lucht. Ook na de overname van Daimler-Benz is dit logo altijd gehandhaafd gebleven en tot op de dag van vandaag herkenbaar.

De auto-industrie heeft veel innovaties aan Mercedes-Benz te danken. Zo introduceerde Mercedes de eerste personenwagen met een dieselmotor (1936), de eerste auto met directe injectie (1954), het eerste ABS-systeem (1978) en het eerste serieproductiemodel met airbags (1981).

Private Lease

Mercedes modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Mercedes Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.