Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Maagklachten bij honden

Net zoals mensen, kunnen honden last krijgen van maagklachten. Waar mensen last kunnen hebben van een intolerantie of allergie kan óók uw hond een gevoelige maag hebben. Daarom is het belangrijk om uw trouwe viervoeter goed in de gaten te houden. U merkt het namelijk snel genoeg, wanneer de voeding niet helemaal bij uw huisdier past.

Symptomen
Vaak zijn maag- en darmklachten bij honden eenvoudig te herkennen aan diarree en braken. De symptomen variëren van lusteloosheid tot braken en diarree. Het komt wel vaker voor dat een hond braakt of overgeeft, dit is namelijk de snelste manier voor het lichaam om iets uit het lichaam te verwijderen. Ook kan het zijn dat uw hond last krijgt van een verminderde eetlust, begint te knarsetanden of opeens begint te kwijlen. Bij veelvuldig braken of andere klachten die langer aanhouden dan 24 uur doet u er echter goed aan om actie te ondernemen. Het kan namelijk zijn dat uw hond last heeft van iets anders dan maagklachten en dat deze met een geneesmiddel geholpen kan worden.

Verschillen in voeding
Honden hebben net zoals mensen verschillende wensen als het aankomt op voeding. Zo bevat voeding voor puppy’s meer eiwitten en energie zodat een jonge hond alle bouwstoffen binnenkrijgt om een grote sterke hond te worden. Ook bestaat er voer voor oudere honden. Oudere honden bewegen minder, hebben vaker last van verstoppingen en hebben vaak een verminderde nierfuncties. Dit is terug te zien in de voeding die zij dienen te krijgen, deze bevat namelijk minder calorieën, meer vezels en minder fosfor en zout. Daarnaast bestaat er dus ook speciale voeding voor gevoelige honden met een voedingsallergie. Vaak bevat dit soort voeding toegevoegde pre- en probiotica. 

Dierenarts
Als uw hond echt ziek is en koorts heeft, is het verstandig om de dierenarts om hulp te vragen. Het kan zijn dat uw hond niet geholpen kan worden door (alleen) andere voeding, maar ook een antibioticakuur zal moeten ondergaan. Ook als u meer informatie wilt over welke voeding u het beste aan uw hond kunt geven kunt u uw dierenarts raadplegen. Het verschilt namelijk welk ras u heeft, hoe zwaar en hoe oud uw hond is. 

 

https://www.adfunding.nl/