Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Leadgeneratie, wat is dat?

Van ‘leads’ heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord. Toch roept de term ‘leadgeneratie’ vaak vraagtekens op. Benieuwd naar alle ins en outs van leadgeneratie en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen? Lees dan snel verder. 

 

Over de leads

Leads zijn potentiële nieuwe klanten, waarvan het natuurlijk de bedoeling is dat ze uiteindelijk echte klanten worden. Een lead kan zelf hebben ‘gesolliciteerd’ voor de positie van lead, bijvoorbeeld door een website formulier in te vullen en te vragen om meer informatie, maar kan ook op andere manieren gevonden worden.

 

Simpelweg kun je zeggen dat een lead een spoor is naar een nieuwe klant. Soms zal dit op niets uitlopen. De klant heeft dan besloten om een product of dienst niet aan te schaffen of met iemand anders in zee te gaan, maar we gaan natuurlijk voor succes!

 

Koude en warme leads

Het heeft niets met het weer te maken, maar er bestaat een onderscheid tussen een warme en een koude lead. Een koude lead is een potentiële klant waarmee je nog helemaal geen contact hebt gehad. Zo’n lead heeft andere behoeftes dan iemand die het bedrijf al kent, ofwel: de warme lead. Een koude lead moet niet ineens overspoeld worden met producten en diensten, een warme lead zal in zijn algemeenheid iets geïnteresseerder zijn. Op welke lead je inzet is afhankelijk van het bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de klantenkring en wat je wilt bereiken met het vinden van nieuwe leads. 

 

Leadgeneratie uitbesteden

Wie aan de slag gaat met leadgeneratie loopt er al gauw tegenaan dat het een hoop werk en tijd kost. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Leads genereren door een ander bedrijf zorgt er namelijk voor dat je zelf tijd overhoudt. Bovendien zijn marketingbedrijven tegenwoordig ingespeeld op de behoefte van de huidige maatschappij. Hierdoor zullen ze feilloos aanvoelen wat jouw potentiële klanten nodig zullen hebben om over stag te gaan. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer voordelen over het inzetten van gespecialiseerde bedrijven.

https://www.convins.eu/