Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Een reddingsvest of een zwemvest? De drie grootste verschillen

Wanneer je een boot koopt, of een fanatiek watersporter bent zal je ongetwijfeld over een zwemvest of reddingsvest beschikken. Maar wat is nu eigenlijk het verschillen tussen die twee? Veel mensen denken dat beide vesten identiek aan elkaar zijn en dezelfde bescherming bieden. Dat is deels juist, maar er is toch een wezenlijk verschil. In deze blog lees je welke verschillen dat zijn.

Zwemmen

Bij het dragen van een zwemvest is het van belang dat de drager kan zwemmen. Zoals verteld helpt een zwemvest alleen bij het drijven en zal het niet je leven redden. Wanneer je te water raakt met een zwemvest moet de drager er zelf voor zorgen dat hij of zij met het hoofd boven water blijft. Voor het gebruik van een reddingsvest daarentegen is het niet van belang om te kunnen zwemmen. Het reddingsvest zal je altijd op de rug laten draaien wanneer dit nodig is, zodat je niet verdrinkt.

Kraag

Het grootste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest zit hem in de kraag. Een reddingsvest heeft namelijk altijd een kreeg. Deze kraag zorgt ervoor dat je altijd met het hoofd boven het water blijft en je op je rug wordt gedraaid. Een zwemvest daarentegen is alleen een drijfhulpmiddel en zal je niet helpen wanneer je bewusteloos te water raakt.

Voordelen

Zwemvesten hebben ten op zichtte van een reddingsvest een belangrijk voordeel: ze bieden over het algemeen een veel hoger draagcomfort doordat ze relatief ligt en klein zijn. Daardoor is een zwemvest ook tijdens het actief sporten op het water uitstekend te gebruiken. In tegenstelling tot een reddingsvest is het gebruik van een zwemvest tijdens het SUPpen, kajakken of kitesurfen sterk aan te raden.

Boottotaal

Al van kinds af aan zijn de oprichters van Boottotaal op of in het water te vinden. Bij hen weet je dan ook zeker dat alle watersportartikelen met zorg uitgekozen zijn. Ze gaan alleen voor de mooiste en beste producten en op kwaliteit wordt niet bespaard. Hebben we je overtuigd en wil je graag een zwemvest kopen? Mooi! Vrijwel alle producten zijn bij Boottaal uit voorraad leverbaar, hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Is een artikel na ontvangst toch niet helemaal naar wens? Het ruilen of retourneren van deze artikelen is bij Boottotaal geen probleem. 

 

https://www.boottotaal.nl/