Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Een mooie en functionele daktuin aanleggen

Je ziet het steeds vaker op televisie of in magazines: daktuin. En als je geluk hebt, heb je bij een rondleiding via de gemeente misschien wel eens een echte daktuin gezien. Niet iedereen heeft immers vanuit zijn eigen raam uitzicht op een daktuin. Toch verdient een daktuin meer aandacht. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het aanleggen van een daktuin, maar wat je vaak niet weet, is dat het ook iets opbrengt.

Opbrengsten daktuinen

Groen is goed voor de natuur en de mens. Het zorgt weer voor zuurstof in de lucht. Maar wist je dat een groene daktuin ook het effect van fijnstof beperkt? En dat je met een daktuin je energiekosten positief kunt beïnvloeden? Als het ook nog fraaier is om te zien en het heeft weinig onderhoud nodig, waarop zou je dan nog wachten? Je gaat meteen op zoek naar een partij die verstand van zaken heeft en het ontwerp en de uitvoering van je daktuin voor je kan regelen.

{externalimage}}

BTL

Een partij als BTL biedt ondersteuning en advies in het gehele proces. Je moet namelijk niet denken dat het enkel een paar plantjes op je dak planten is. De hele constructie van het dak moet in orde zijn om het gewicht aan te kunnen. En er is wel een bepaalde bodem nodig voor wat je wilt gaan planten. Die bodem moet structuur en vocht bieden. En wat dacht je van het soort planten dat je op je dak kunt zetten? Bij BTL weten ze wat mogelijk is op technisch, bouwkundig en esthetisch vlak. Met die expertise kun je vooruit. Alle ideeën die je hebt kun je met hen delen, zij doen de rest en zorgen voor de uitvoering en – als je wilt – ook het onderhoud. Je zult niet alleen een koelere zomer en warmere winter met een daktuin hebben, je zult ook snel het effect op je energierekening merken.