Adfunding
Image default
MKB

Dit is de grootste reden waarom betaaldagleningen zo gevaarlijk zijn

Misschien zijn er middelen beschikbaar om te voorkomen dat u vast komt te zitten met meerdere betaaldagleningen. Blijf lezen voor meer informatie.

Betaalgeldleningen zijn duur en brengen zeer hoge kosten in rekening die in korte tijd moeten worden terugbetaald. In feite zou u een effectieve APR kunnen betalen van meer dan 400% als u een persoonlijke lening afsluit.

Ondanks dit nadeel gebruiken veel mensen toch betaaldagleningen. En daar zijn enkele geldige redenen voor. (de beste kredietverleners vind je op https://spaarbuidel.nl/) Soms kan het niet hebben van het geld dat een persoonlijke lening kan bieden, ergere gevolgen hebben dan het betalen van de vergoeding om te lenen. Als een persoonlijke lening u bijvoorbeeld behoedt voor uitzetting of inbeslagname van uw voertuig en het was uw enige optie, dan was het afsluiten van de lening misschien een goede zet.

Maar hoewel er bepaalde omstandigheden zijn waarin misschien kunt u het betalen van een hoge vergoeding om via deze methode te lenen rechtvaardigen, het is belangrijk om in gedachten te houden dat het niet de eenmalige kosten zijn die betaaldagleningen zo gevaarlijk maken. Het is de vicieuze cirkel die je dwingt om steeds meer geld te lenen. Blijf lezen voor meer informatie.

De cyclus van betaaldagleningen

Het grootste probleem met betaaldagleningen is dat u maar heel kort de tijd hebt om het volledige bedrag dat u verschuldigd bent terug te betalen. In feite heb je meestal maar een paar weken om de volledige waarde van de lening te berekenen. Dit staat ver af van traditionele persoonlijke leningen, die u over meerdere jaren kunt terugbetalen. Er zijn wat alternatieven, maar die zijn ook niet altijd voordelig. Echter kiezen veel mensen ervoor. (https://spaarbuidel.nl/in-termijnen-betalen/ipad-huren/)

Helaas, als u gedwongen bent een persoonlijke lening af te sluiten, is de kans groot dat u financieel al vrij dun uitgerekt. Als u dit soort lening aangaat, betekent dit dat u in de toekomst een groot salaris moet betalen, wat u waarschijnlijk veel meer problemen zal opleveren.

Zodra de betaaldag komt, hoeft u dat misschien niet meer te doen. het geld om zo snel de volledige kosten van de lening te dekken. Dit geldt met name voor mensen die niet veel tijd hebben gehad om de financiële crisis in te halen waardoor ze in de eerste plaats de persoonlijke lening nodig hadden.

Als u de lening niet kunt dekken, je zou uiteindelijk opnieuw moeten lenen – en een tweede dure vergoeding betalen. Mensen die betaaldagleningen gebruiken, blijven op deze manier meestal steeds verder achterop raken, waarbij de kosten oplopen tot een echt fortuin.

Zelfs als je de lening meteen kunt afbetalen, zal dit waarschijnlijk opeten een groot genoeg deel van uw cheque. Als dat gebeurt, kunt u al snel weer geld tekort komen en dus een andere persoonlijke lening afsluiten. Plus, dat betekent dat je de hoge kosten een tweede keer moet betalen — en mogelijk een derde, een vierde, enzovoort.

Kortom, het probleem komt erop neer dat je toekomstige inkomsten vastlegt om een huidige crisis plus een persoonlijke lening. Dit vergroot de kans dat u vast komt te zitten in een voortdurende cyclus van het aangaan van dure betaaldagschulden. Daarom heeft het Consumer Financial Protection Bureau vastgesteld dat de meeste kortlopende leningen eindigden in een herfinancieringsketen van ten minste 10 leningen.

Wat kunt u doen om deze cyclus te vermijden?

Idealiter, u kunt betaaldagleningen vermijden, zodat u niet vast komt te zitten in deze cyclus. U kunt zich daarop voorbereiden door een noodfonds op te slaan. Uw belastingteruggave of uw stimuleringscheques kunnen als start van dit fonds dienen en u op zijn minst wat geld opleveren voor verrassingsuitgaven.

Als u geen noodfonds kunt sparen, kijk dan naar andere opties, zoals als betaaldag alternatieve leningen van kredietverenigingen. Vergeleken met een persoonlijke lening hebben deze lagere kosten en langere aflossingstermijnen.

Maar als u toch een persoonlijke lening moet afsluiten, doe er dan alles aan om te voorkomen dat u opnieuw moet lenen, zelfs als u ernaast moet werken baan of bezuinigen op kosten voordat de terugbetaling verschuldigd is. Op deze manier kunt u voorkomen dat u dieper in de schulden raakt.

U kunt ook kijken naar overheidsmiddelen die u kunnen helpen een financiële crisis het hoofd te bieden. En als je merkt dat je in een cyclus van opnieuw lenen zit, weet dan dat je niet de enige bent – je bent een van de velen die vastzitten in een vicieuze cirkel. Bekijk voor meer bronnen en ideeën om betaaldagleningen te vermijden onze gids over het afbetalen van schulden.

Ons team van onafhankelijke experts heeft zich verdiept in over de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/