Adfunding
Image default
Gezondheid

Welke laserontharing methode is het beste?

Laserontharing is een methode dat definitief ontharen mogelijk maakt. Tijdens een laser behandeling neemt het pigment (melanine), dat in de haarwortels zit, de hitte van de laserstralen op. Haarzakjes zijn echter niet bestand tegen deze hitte en worden door dit proces kapot gemaakt. Er is echter niet één specifieke laser die het beste werkt voor iedereen. Verschillen in haarkleuren, huidskleuren en lasers spelen een belangrijke rol in het bepalen van de beste methode.

 

Hoe dikker, sterker en donkerder het haartje, hoe beter

Over het algemeen geldt dat hoe dikker, sterker en donkerder het haartje is, hoe beter het resultaat is. Het pigment (melanine) van de haarwortels neemt de hitte op. Donkerblonde en zwart haren bevatten donkere melanine. Lichte haren bevatten over het algemeen niet de juiste melanine om de hitte, dat nodig is om een haarzakje kapot te maken, volledig op te nemen.

 

Contrasten tussen huids- en haarkleuren zijn belangrijk

Huidskleuren spelen ook een belangrijke rol in het bepalen van de beste lasermethode. Lichte huidskleuren met donkere haren behalen vaak de beste definitief ontharen resultaten. Donkere huidskleuren met donkere haren zijn minder geschikt voor de behandeling. Er is namelijk vaak niet genoeg contrast tussen een donkere huid en donkere haren.

 

Verschillende soorten lasers

Definitief ontharen van lichaamsgebieden kan met verschillende soorten lasers behaald worden. Lasers verschillen voornamelijk in techniek en golflengte. Hierdoor is een bepaalde laser vaak meer geschikt voor een bepaalde type huids- en haarkleur. De Nd:YAG-laser is het meest geschikt voor donkere huidskleuren. Voor lichte huidskleuren is de Alexandrite meer geschikt. Tot slot is de Diodelaser geschikt voor alle huids- en haarkleuren omdat deze laser qua golflengte precies tussen de twee andere lasers in zit. Op de website van Sensitif wordt dan ook meer uitgelegd over het onharen.