Adfunding
Financieel

Hypotheek oversluiten

Voordeliger uitzijn? Controleer of je jouw hypotheek kunt oversluiten

Een mogelijk kostenbesparende methode

Het kan zijn dat je veel rente betaald bij jouw bank over je huidige hypotheek. Oversluiten kan in dat geval een optie zijn. Wel is het belangrijk om te controleren of het rendabel is om te doen. Je kunt via een online oversluit programma precies berekenen waar je aan toe bent. Bij Harms&Bakx kun je een passend hypotheekadvies krijgen omtrent oversluiten en de daarbij komende kosten. Vaak kun je heel wat euro’s per jaar besparen en daarbij helpt een bekwame hypotheekadviseurvan Harmsbakx bij. Bij de online berekening kun je al zien hoeveel het overzetten ongeveer op gaat leveren. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie. Het grote voordeel van Harms&Bakx is dat je extra informatie kunt krijgen via een telefonische bespaarcheck, vooral als je de online berekening te beperkt vind of geen zin hebt in een lang en uitgebreid gesprek. Kort en krachtige krijg je dan alle informatie van een van onze adviseurs. Ook krijg je alles toegestuurd in een rapport waarin verschillende opties staan als je besluit om jouw hypotheek over te zetten. Vaak is bemiddeling door onze top hypotheekadviseurs nodig voordat je zelf een beslissing maakt. Dit is ook zeker aan te raden!

Wat zijn de voor en nadelen?

Het voordeel is dat je hypotheekschuld eerder aflost bij de bank of over laat zetten tegen een lagere maandrente waardoor de maandelijkse hypotheeklasten omlaag gaan. Op deze manier ben je sneller schuldenvrij. Pas als jouw huidige rente hoog is en de marktrente laag is, is oversluiten een goed idee. Een kanttekening daarbij is dat je meestal te maken zult krijgen met een boeterente. Banken hanteren regels over de aflostermijn en brengen kosten in rekening bij voortijdige aflossing omdat ze geld in moeten kopen op de geldmarkt. Daarnaast open je het huidige rente contract voor de afgesproken aflossingstermijn. Bij onze adviseurs kun je een telefonische bespaarcheck aanvragen om zo gelijk te weten hoe hoog jouw boeterente is door dit bij de bank op te vragen. Daarna berekend hij de lagere maandlasten en wat je daartegen kunt besparen. Als je de hypotheek wilt gaan overzetten komen er wel wat extra kosten bij. Maar deze wegen meestal niet zwaar op in tegenstelling tot wat je per jaar kunt uitsparen. Dit zijn onder andere advies, notaris en taxatiekosten. Maar ook NHG kosten en de boeterente van jouw bank.

De hypotheekadviseur bij Harmsbakx denkt met jou mee

Harms&Bakx heeft professionele hypotheekadviseurs die jou van een persoonlijk en zeer goed afgestemd advies kunnen voorzien. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken.

 

Makelaar

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

https://www.harmsbakx.nl/hypotheek/hypotheekadvies-apeldoorn-kampen-onafhankelijke-hypotheekadviseur

Gerelateerde artikelen

Goeie kwaliteit administratiekantoor in Enschede

Geld lenen

Online inkt bestellen