Adfunding
Image default
Auto's en Motoren

In 2 dagen je theorie vrachtwagen

Wij  organiseren als rijschool en unieke complete rijopleiding voor het theorie vrachtwagen rijbewijs C met als motto: ‘Vandaag beginnen, morgen geslaagd! Om heel gericht naar het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C toe te werken, maken we bij aanmelding een complete planning voor je rijopleiding . 

De Theorie

Voor je aan de 2-daagse praktijkopleiding begint start je met de theorie vrachtwagen c namelijk verkeer & techniek en voertuig- administratie. Onderdelen die behandeld worden zijn: gebruik tachograaf, rij- en rusttijden wet, vrachtbrieven. De theorie vrachtwagen c examens bestaan uit 40 en 50 meerkeuzevragen. Ze worden bij voorkeur ingepland op dezelfde dag. Je kan je hier goed op voorbereiden met behulp van het zelfstudiepakket en de internettraining. Met één uur studie per dag, kun je in vier werken klaar zijn met theorie vrachtwagen c. Het kan uiteraard sneller, dat is afhankelijk van je studietempo. Tijdens de voorbereiding op de theorie vrachtwagen c moet je een afspraak maken met een ARBO arts voor de medische keuring voor rijbewijs C. De theorie vrachtwagen c  examens kunnen worden afgenomen in vrijwel iedere plaats waar het CBR een theoriecentrum heeft.

De praktijk

De 2-daagse praktijkopleiding beginnen we met nog een stukje theorie vrachtwagen c, onder andere over het lezen van het kenteken. Ook lopen we een rondje om de vrachtwagen. We kijken even onder de motorkap en controleren samen de verlichting. Dan starten we met de rijopleiding. We lessen in totaal twee dagen. Tijdens de opleiding behandelen we alle bijzondere verrichtingen. We gaan een stukje rijden binnen en buiten de bebouwde kom. En we laten we je kennismaken met de eigenschappen van de vrachtwagen bijvoorbeeld: de uitzwaai en het inlopen van je achterwielen in verband met de grote wielbasis van een vrachtwagen. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente je rijbewijs gaan halen.