Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Zakelijke dienstverlening

Animatie video’s: ook voor intern gebruik

Het is onwaarschijnlijk dat je nog nooit een animatie video gezien hebt. Overheidswebsites staan er vol mee, omdat uitleganimaties er op excellente wijze in slagen ingewikkelde materie overzichtelijk en begrijpelijk te presenteren. Zorginstellingen gebruiken animatievideo’s om uit te leggen hoe behandelingen werken en wat de patiënt kan verwachten. Bedrijven gebruiken animaties als goedkope reclame.

Als animaties bijna overal gebruikt worden, ligt het voor de hand dat ze ook bij de interne communicatie ingezet kunnen worden.

Dat klopt.

Hogere productiviteit door animatie

Animaties worden in het onderwijs gebruikt om de lesstof te verduidelijken. En dat werkt. Een goede animatie (met een klein grapje) blijft hangen. Gebruik animaties om je eigen personeel ook te trainen.  Je gebruikt animaties bij de on-boarding om procedures uit te leggen en veiligheidsvoorschriften te illustreren. Of je zorgt dat er bij de lancering van een nieuw product een animatie klaarstaat die duidelijk maakt waarom het nieuwe product veruit superieur is.

Animatie is beter dan video

Wist je dat animaties het veel beter doen dan video? Bij video bestaat de kans dat iets in beeld voor afleiding zorgt, al is het maar het kapsel van de acteur. Bij een animatie zijn alleen zaken zichtbaar die bijdragen aan het verhaal.  Bovendien vinden mensen een animatie video over het algemeen leuk om te bekijken. En als iemand een video leuk vindt, is de kans groter dat ze er met aandacht naar kijken.

Beter dan PowerPoint

PowerPoint is nog altijd een van de meest gebruikte instrumenten om presentaties boeiend te houden. Maar laten we wel wezen: in de meeste gevallen roept PowerPoint een gaap-reflex op. De meeste mensen wachten vooral tot de presentatie voorbij is, tenzij de spreker erg goed is in storytelling. Met een animatie hoef je niet bang te zijn dat de kwaliteit van de presentatie afhankelijk is van de spreker, want de animatie is altijd hetzelfde.

Als je jouw animatie laat maken door een professionele animatiestudio, is jouw presentatie er dus altijd één van topniveau. Voor zo’n professionele animatiestudio hoef je niet ver te zoeken. Ga gewoon naar Eindhoven, waar Donker Media een eigen animatiestudio heeft. Met een vast team professionals (marketing, communicatie, animatie) wordt hier hard gewerkt aan maatwerk: animatie video’s die jou helpen om jouw doel te bereiken. Laat de kwaliteit van het werk van Donker Media je overtuigen, of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde artikelen

De beste kantoorinrichting voor je bedrijf

Audiovisuele apparatuur huren

Solliciteer op de vacature voor industrieel product ontwerper bij dit bedrijf