Adfunding
Adfunding
Woning en Tuin

Een veilige trap voor kinderen

Kleine kinderen in huis hebben, kan zeker gezellig zijn. Echter, je moet er wel te allen tijde voor zorgen dat het huis een veilige speelplek is en tevens is het jouw taak om uitleg te geven over wat wel en niet kan. Laat kinderen bijvoorbeeld niet op de bank springen en maak duidelijk dat de trap geen plek is om te spelen. Niet voor niets is de trap één van de gevaarlijkste plekken in huis voor kleintjes, dus goede beveiliging van de trap is van groot belang. Wil je meer weten over het antwoord op de vraag hoe je een veilige trap kan realiseren? Lees dan snel verder!

Allereerst kan de trap erg glad zijn, dus laat kinderen altijd met sokken op de trap lopen. Het liefst natuurlijk antislip sokken, want anders is het verstandig om antislip strips te laten bevestigen op de trap. Een ander cruciaal punt om een veilige trap te bewerkstelligen, is een trapleuning waaraan het kind zich vast kan houden bij het afdalen op de trap. Zorg er bovendien voor dat jouw kleintje niet onder de trapleuning door kan vallen door balusters met weinig afstand tot elkaar te laten installeren. Lamiwood helpt jou hier graag bij en denkt mee over een origineel ontwerp voor de Trap balustrade. Verder zie je ook in veel huishoudens met kinderen dat er boven- en onderaan de trap een hekje met kinderslot is gemaakt, zodat kinderen niet zomaar de trap op kunnen. Op die manier houd je controle over het gedrag van kinderen op de trap en kun je met ze meelopen als ze naar hun kamer op de eerste verdieping willen.

Hebben deze tips je geholpen of zou je graag meer advies willen van Lamiwood? Wij staan voor jou klaar en beantwoorden al jouw vragen graag!

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Blokhutten, voor ieder wat wils

Tiny house met duurzaam Kippenhok

Een plantenwand binnen creƫren? Belangrijke voordelen en nuttige tips!