Adfunding
videomarketing-uitbesteden
Marketing

Voordelen van videomarketing uitbesteden

Waarom zou je je videomarketing uitbesteden aan een videoproductie bedrijf? Omdat daar talloze voordelen aan verbonden zijn, natuurlijk. Het fijne van een videoproductie bedrijf is dat alles professioneel georganiseerd is. Je kunt een bedrijfsvideo laten maken waar je vervolgens nog jaren profijt van hebt. Video is een investering die hopelijk naar verloop van tijd zijn vruchten afwerpt. Video is ook nooit ‘gratis’: kost het je geen geld, dan kost het je wel tijd. Tijd is ook geld, dus wat dat betreft komt het op hetzelfde neer. Ondernemen is behalve een kwestie van risico’s nemen ook een kwestie van delegeren. Delegeren is een wijze keuze.

Waarom videomarketing uitbesteden?

Als ondernemer ben je eigenlijk altijd druk. Als je niet hard bezig bent met het halen van een deadline voor een project, dan ben je wel bezig met je administratie of het vinden van een nieuwe opdracht. Met andere woorden: de momenten dat je met lege handen zit, zijn erg schaars. Waarom jezelf extra stress en druk op de hals halen met het filmen van video’s als je deze ook kunt uitbesteden? Je bespaart niet alleen tijd, maar je krijgt ook een kwalitatief hoogwaardig product. Mensen zijn erg gevoelig voor kwaliteit en als je video niet goed is – hoe goed je het ook bedoelt – dan jaag je potentiële klanten eerder weg dan dat je ze aantrekt.

De juiste boodschap

Een goed videoproductiebedrijf heeft niet alleen technische kennis over het filmen en monteren van kwalitatief hoogwaardige video. Ze hebben ook veel ervaring met het vertellen van een goed verhaal. Ze weten wat werkt en wat niet werkt. Voor hun eigen bedrijf zijn ze ook bezig met videomarketing. Kortom: ze weten in welke positie je bent en hoe je schoenen te vullen. Uiteindelijk draait het niet alleen om de boodschap zelf, maar ook om hoe je die vertelt.

Recht voor z’n raap

Zo moet je direct tot de kern komen en nooit om de hete brij heen draaien. Bekend met de achtseconden regel? In de eerste acht seconden van video moet je de aandacht van de kijker te pakken hebben. Zo niet? Helaas: dan heeft deze alweer weg geklikt en je site misschien verlaten.

Ons advies: focus op geloofwaardigheid

De focus die we zouden aanraden: geloofwaardige content. In de praktijk komt dat neer op: geen acteurs en geen overmatig ingestudeerde zinnetjes. Laat echt personeel en echt tevreden klanten in beeld verschijnen en geef deze de ruimte hun eigen verhaal te vertellen. Het werkt contraproductief ze woorden in de mond te leggen.

Streef naar authenticiteit, oprechtheid, in combinatie met de mooiste beelden.

https://www.promotionfilm.nl/video-marketing