Adfunding
Image default
Internet marketing

Website verkopen

Veel mensen starten een website zonder daar verder veel gedachten aan vuil te maken. Ze plaatsen jaren, soms wel 10 jaar of meer, content en foto’s en bouwen zo in de loop van de jaren een mooi platform op met veel bezoekers en een interessant backlink profiel.

Maar geld wordt er vaak niet verdiend. Dat is dan ook nog niet zo makkelijk: het omzetten (‘converteren’) van bezoekers in inkomsten. Dit is iets waar veel website eigenaren al snel gedemotiveerd over raken: ze besteden toch veel tijd aan de inhoud van hun site, er komen toch veel mensen? Waarom kunnen ze er dan geen geld mee verdienen?

Hoe verdien je geld met een website

De kust zit er in om adverteerders te vinden die heel dicht bij jouw doelgroep staan. Als jou website over van alles en nog wat gaat, dan is deze niet targetted genoeg om een adverteerder te interesseren. En hetzelfde beel zal optreden bij affiliate programma’s die je toevoegt aan jouw website: als de content niet specifiek is, dan zijn affiliate banners ernaast alsof je met hagel schiet.

Websites die zijn opgericht om geld mee te verdienen hebben dan ook altijd een veel duidelijker doel: ze schrijven heel specifiek voor een doelgroep en zoeken (al dan niet via een affiliate partner) hele specifieke campagnes die 1 op 1 aansluiten bij de content.

Jouw website verkopen?

Als je het lukt om een website op te bouwen voor een niche (een specifieke doelgroep) en je bent in staat om de bezoekers die dit trekt om te zetten in geld, dan heb je mogelijk iets in handen wat (veel) geld waard is. Wil je jouw website verkopen? Schakel dan een specialist in. Zij doen dit vaker, weten welke trucjes kopers toepassen en waar de echte waarde zit van iedere website die te koop wordt aangeboden. Veel succes met jouw verkoop!

https://webshops-te-koop.nl/website-verkopen