Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Fotografie

Interieurfotografie

Wat is dat nou eigenlijk interieurfotografie. Nou ja het woord zegt het eigenlijk al. Er worden door een fotograaf beelden gemaakt van het interieur. Een interieur fotograaf dus. Ja meer kunnen we er niet van maken.
Maar wat is dan het verschil tussen architectuur fotografie en interieurfotografie? Het verschil zit hem in de binnen en buiten kant. Zo maakt een interieur fotograaf voornamelijk foto’s van het interieur. Dat wil zeggen de binnenkant, de inrichting van een ruimte. Die ruimte kan een woning zijn, maar dat kan ook een bedrijfspand of winkel zijn. Denk maar eens aan een restaurant. Een restaurant wil op de website goed laten zien hoe mooi en sfeervol zijn restaurant is. Dan is de buitenkant van het pand iets minder belangrijk om te laten zien. Als je dan nog een stap verder gaat kan dat restaurant interieurfotografie combineren met culinaire fotografie. Hoe fijn is het dat een fotograaf niet alleen het interieur prachtig vast legt, maar daarnaast ook een aantal gerechten en eventueel zelfs drankjes en cocktails kan fotograferen. Maar dit kan ook een kopje koffie of thee zijn. Laat maar zien aan de gasten hoe jij de thee en koffie serveert. Je kan hiervoor op zoek naar een culinair fotograaf Utrecht bijvoorbeeld als je restaurant in Utrecht of omgeving staat. Je zou ook in google kunnen zoeken op foodfotograaf

Als we dan terug gaan naar architectuur fotografie is dat weer wat anders. Ook hier zegt de naam het al. Architectuur fotografie richt zich vooral op architectuur. Dus mooi ontworpen gebouwen worden in het mooiste licht vast gelegd. Het gebouw komt vaak mooi tot zijn recht vroeg in de ochtend of als het begint te schemeren. Dan heb je zachter licht en is het meer diffuus. De vormen van de buitenkant van het gebouw komen tot zijn recht en alle lijnen lopen recht. Het gebouw lijkt niet om te vallen zeg maar.

interieurfoto

Voor interieurfotografie geldt dan wel hetzelfde. Ook daar moeten alle lijnen recht lopen, buro’s, stoelen, apparatuur, gereedschappen enz, ze moeten niet omvallen in de foto. Kleuren moeten hetzelfde zijn als de werkelijheid. Als mag het voor de foto wel ietsje aangedikt worden. Maar de werkelijkheid moet absoluut overeen komen. De sfeer is enorm belangrijk in dit soort fotografie. De foto moet uitstralen hoe de werkelijkheid is. Je wilt laten zien hoe mooi dit interieur is en hoe sfeervol het is. Een professioneel interieurfotograaf zal bijna altijd met een goed statief werken. Daardoor kan je op langere sluitertijden werken en bepaal je van te voren al perfect hoe de foto wordt. De lijnen staan al recht er is geen vertekening in beeld te zien.

 

https://zakelijkefotomissies.nl/#home

Gerelateerde artikelen

Bruidsfotograaf Utrecht

Advies van een Fotograaf in Soest