Industrie

Een natuurlijk principe: adiabatische koeling

Adiabatisch koelen is een van de wonderen der natuur. Door waterverdamping wordt er warmte onttrokken aan de lucht. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Zo kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden.

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga was de eerste partij die luchtbehandelingskasten ontwikkelde voor adiabatische koeling. Sinds 1991 dragen zij zo bij aan de mogelijkheden voor het milieuvriendelijk koelen, zonder dat het duur, omslachtig of ineffectief is. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat het belangrijk is dat het klimaat continu wordt geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.

Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

U wilt zelf kunnen bepalen hoe warm of koud het is op kantoor en u wilt zelf de luchtkwaliteit op kantoor kunnen optimaliseren. Maar u wilt geen benauwde, vochtige lucht. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen gespecialiseerd in energie-efficiëntie, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Tags: ,