Adfunding
Image default
Dienstverlening

Met gasdetectoren voorkomt u levensbedreigende situaties

Rondhangend gas is erg gevaarlijk. Niet alleen kan het zorgen voor explosies, het is ook nog eens slecht voor mens en natuur als dit ingeademd wordt. Daarom is gasdetectie erg belangrijk. Met de juiste gasdetectoren voorkomt u namelijk levensbedreigende situaties. Maar wat zijn gasdetectoren eigenlijk? Dit zijn dectoren die de hoeveelheid zuurstof, gassen en dampen in de lucht meten. Ze zetten dat vervolgens af tegen de toelaatbare concentratie. Als de concentratie niet toelaatbaar is en er gevaar dreigt, krijgt u meteen een alarm van deze detectoren. Deze detectoren komen voor in verschillende materialen. Ze hebben uiteenlopende kenmerken en ze zijn ook in verschillende situaties in te zetten. Ook detecteren gasdetectoren meer dan één soort gas. U zet ze namelijk in voor een verscheidenheid aan gassen.

Verschillende soorten gasdetectoren

Er bestaan verschillende soorten gasdetectoren. Compur Monitors is een bedrijf dat zich specialiseert in apparatuur dat gassen en gevaarlijke stoffen in de lucht en op materialen meet. Zo hebben ze vaste en draagbare materialen. De vaste plaatst u op een specifieke plek. Dit kan zijn bij kranen, kleppen of andere plekken met een risico op een gaslekkage. Ze waarschuwen u voor gevaarlijke situaties, zonder dat u zelf in de ruimte moet staan om dit waar te nemen. Ook heet Compur Monitors verplaatsbare gasdetectoren. Zoals de naam al zegt, kunt u deze eenvoudig meenemen. Degene die het apparaat draagt, zal dan ook de gasdetectie uitvoeren. Het apparaat biedt in dit geval persoonlijke bescherming. Het voordeel aan deze laatste variant is dat u maar één apparaat nodig heeft om op verschillende plekken gas te detecteren.

Wees er op tijd bij en detecteer gas

Werkt u in de bouw of in een andere branche waar nog wel eens gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen? Zorg er dan voor dat u uzelf en uw personeel te allen tijde beschermd met de juiste gasdetectoren. Neem contact op met Compur Monitors als u niet precies weet wat u nodig heeft en anders bestelt u de middelen online.

https://www.compur.nl/