Rechten

De stappen nadat een pachtcontract is opgesteld

Een eerste stap bij het pachten of verpachten van landbouwgrond of een agrarisch gebouw is het opstellen van een pachtcontract. Om er 100% zeker van te zijn dat het contract volledig correct is, kunt u hiervoor het beste een specialist voor inschakelen, bijvoorbeeld Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau. Nadat het pachtcontract is opgesteld bent u er echter nog niet. U moet dit contract namelijk indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij toetsen vervolgens of het pachtcontract voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Is het contract goedgekeurd? Dan is de pacht rond en kunt u beginnen met het pachten of verpachten van het land.

Drie verschillende soorten van het pachtcontract

Een officiële pacht is een pacht waarbij meer dan één hectare grond is gemoeid. Het opstellen van een pachtcontract is hierbij een essentieel onderdeel. Men spreekt van een officiële pacht wanneer u meer dan één hectare grond verpacht. Bij elke officiële pacht moet er een pachtcontract worden opgesteld. Aangezien lang niet elke pacht hetzelfde is, bestaan er verschillende soorten pachtcontracten, namelijk: reguliere pacht, geliberaliseerde pacht en teeltpacht. Reguliere pacht is mogelijk voor alle pachtobjecten, van los land en agrarische woningen tot aan hoeves met land en bedrijfsgebouwen. Geliberaliseerde pacht is echter alleen mogelijk voor los land, terwijl teeltpacht uitsluitend geldt wanneer los land wordt verpacht voor het telen van gewassen. Wat voor soort pachtcontract u ook wilt opstellen, bij een expert als Borgers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau kunt u altijd terecht. Zij adviseren u over het contract en helpen u met het opstellen ervan.

Juridisch advies over uw pachtcontract door een expert uit de agrarische sector

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een pachtcontract? Dat is geen probleem! Klopt u dan eens aan bij een adviesbureau. Zij kunnen u adviseren, maar ook begeleiden met het opstellen van een pachtcontract. Natuurlijk is het wel belangrijk om uitsluitend in zee te gaan met een bureau dat beschikt over de nodige kennis én thuis is in de sector. Kies ervoor om het pachtcontract te laten opstellen door Juridisch-Agrarisch Adviesbureau.. Zij beschikken namelijk over uitgebreide kennis en ervaring op juridisch gebied. Dit terwijl ze een achtergrond hebben en zich specialiseren in de agrarische sector. Dit maakt het tot de ideale partner bij het adviseren over en opstellen van uw pachtcontract.

 

Tags: